Over mij

Zestien jaar geleden stond ik voor de grote keuze: welke hbo-opleiding ga ik doen? Ik wilde iets met kinderen of media gaan doen. Aangezien mijn moeder altijd programmamaker was geweest en ik een vreselijk opstandige puber, besloot ik dat ik sowieso niet hetzelfde wilde gaan doen als zij. Ik deed vier jaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening en een jaar sociologie aan de UVA. Ik heb nog een jaar in de hulpverlening gewerkt, maar werd er totaal niet gelukkig van.

Het roer moest om: ik wilde toch bij de televisie gaan werken. Ik begon met onbetaalde stages als redactie-assistent en kwam uiteindelijk een paar jaar te werken als redacteur bij Blue Circle en daarna, ook als verslaggever, bij diverse andere bedrijven. Ik wilde ‘meters maken’, greep alle kansen aan en had het helemaal gevonden, maar ik had één droom: ooit wil ik bij Man bijt hond werken én documentaires maken. Wel drie keer heb ik gesolliciteerd naar functies bij Man bijt hond en in 2010 durfden ze het aan, ik mocht gaan werken als verslaggever bij Man bijt hond! Hier heb ik vier jaar lang met ontzettend veel plezier gewerkt en ontzettend veel geleerd. Mensen van zeer divers pluimage zijn langs mijn lens getrokken, ik heb formats bedacht, wekenlange soapseries gedraaid en eindeloos vaak aangebeld om met mensen de dag door te nemen.

Ik ben een enthousiaste, gedreven en allround programmamaker en in te huren voor zeer diverse producties. Ik kan goed luisteren, ben oprecht geïnteresseerd en kan met mensen uit alle lagen van de bevolking omgaan. Ik wil altijd het naadje van de kous weten en heb een grote fascinatie voor knokkers, mensen die zich door het leven heen vechten en het niet erg vinden om soms afwijkend te zijn. Maar ook kan ik erg genieten van het gewone, alledaagse en dat proberen te vangen. Van jongs af aan heb ik al een fascinatie voor mensen, wat ze doen, wat ze beweegt en dat is eigenlijk nooit over gegaan. De nieuwsgierigheid is zelfs alleen maar groter geworden: mensen vervelen me nooit! Televisie en film is mijn grote passie, ik vind het fantastisch om door middel van dit medium mensen te inspireren, ontroeren, vermaken en verbazen.

Advertentie